Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Greckie frykadelki z serem feta

Składniki:

  • 75 dag ugotowanych ziemniaków
  • 1 duża cebula
  • 25 dag sera feta
  • 1 jajo
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki mąki
  • 5 dag bułki tartej
  • olej
  • sól, pieprz

    Przyrządzanie:
    Ugotowane ziemniaki obrać, rozgnieść, ostudzić. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Fetę pokroić na kawałki. Cebulę i ser dodać do ziemniaków, wbić jajko, dodać natkę pietruszki, przyprawić solą i pieprzem. Całość delikatnie wymieszać. Z masy uformować niewielkie kulki, obtoczyć w mące i bułce tartej . Dużą ilość oleju rozgrzać na patelni, usmażyć frykadelki. Odsączyć.
    Podawać z sałatką z pomidorów.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez helas

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *