Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Golonka pieczona z ziemniakami

Składniki:

    • 1 duża golonka tylnia
    • 1 kg niedużych ziemniaków
    • 1 cebula
    • 5 ząbków czosnku
    • 1 szklanka piwa
    • liść laurowy
    • ziele angielskie
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Golonkę obalić aby usunąć resztki szczeciny, oskrobać nożem, dokładnie umyć i osuszyć. Czosnek obrać, ząbki przekroić na połowę, ostrym nożem ponacinać golonkę i w powstałe otwory powkładać czosnek obtoczony w soli i pieprzy. Golonkę natrzeć solą i pieprzem, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Tak przygotowaną golonkę obsmażyć na bardzo gorącym smalcu, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać piwem, obłożyć plastrami cebuli, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 1,5 godziny polewając piwem.. W międzyczasie ziemniaki dokładnie umyć, zalać wrzątkiem i gotować przez 15 minut i odcedzić. Gdy golonka będzie dochodziła, dodać obgotowane ziemniaki i piec jeszcze razem około 15 minut. Wyłożyć golonkę na półmisek, obłożyć ziemniakami, udekorować zieleniną. Pozostały z pieczenia sos przetrzeć przez sito podawać w sosjerce. Znakomitym dodatkiem do tego dania będzie duszona kapusta kiszona, buraczki z chrzanem itp.

1 comment for “Golonka pieczona z ziemniakami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *