Filety śledziowe w sosie curry

16294
com_content.article
(Oddano 16 głosów z średnią 4.63 z 5)
Filety śledziowe w sosie curry4.63 out of 5 based on 16 voters.


Składniki:

Klz1292342661s
  • 50 dkg filetów solonych śledzi
  • ½ szklanki kwaśnej śmietany
  • ½ szklanki majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka mielonego curry
  • 1.3 pokrojonej w plastry cebuli
  • 5 dkg kwaśnych jabłek
  • 5 dkg selera
  • biały pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Filety opłukać, zalać zimną wodą, odstawić aż stopień zasolenia będzie odpowiadał naszym preferencją smakowym. W międzyczasie przygotować sos. W podgrzanej oliwie rozmieszać curry, a gdy się schłodzi zmiksować z majonezem i śmietaną. Jabłko i seler obrać, utrzeć na tarce, dodać do śmietany z majonezem i curry, przyprawić, wymieszać. Wymoczone śledzie obsączyć z wody, pokroić skośnie w kawałki o szerokości około 3 cm. W szklanym naczyniu układać kawałki śledzi, zalać sosem, odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Podawać z ciemnym pieczywem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi