Filet z sandacza z wody podawany z ziemniakami

19967
com_content.article
(Oddano 11 głosów z średnią 4.27 z 5)
Filet z sandacza z wody podawany z ziemniakami4.27 out of 5 based on 11 voters.


Składniki:


  • 1 kg filetów z sandacza
  • 10 ziemniaków
  • 5 dkg masła
  • 2 łyżki octu
  • sól, pieprz biały

    Sposób przyrządzenia:

    Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. W rondlu doprowadzić do wrzenia 1 litr wody, dodać ocet, sól i pieprz. Do wrzącej wody włożyć porcje ryby, powolutku gotować przez kilka minut. Ugotowaną rybę wyłożyć na półmisek, posypać wiórkami masła, natką pietruszki, udekorować ćwiartkami cytryny. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Roman Waksmański

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi