Filet z limandy żółto płetwej gotowane z krewetkami i pomidorem

17411
com_content.article
(Oddano 130 głosów z średnią 4.67 z 5)
Filet z limandy żółto płetwej gotowane z krewetkami i pomidorem4.67 out of 5 based on 130 voters.


Składniki:Klz1297446950q

  • dwa filety rybne
  • 2 szklanki bulionu drobiowego bez soli
  • 1 szklanka bulionu rybnego bez soli
  • 1 cytryna
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżka masła
  • 2 pomidory
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    20 dkg gotowanych krewetek koktajlowych
    sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
W rondlu połączyć bulion rybny i drobiowy, gotować powoli aż objętość płynu zredukuje się o połowę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić. Na patelni rozgrzać masło, dodać krewetki, smażyć 1 minutę, obsączyć na sicie. Do wrzącego wywary dodać filety rybne, gotować powoli kilka minut, po 2 minutach dodać kawałki pomidorów i tuż przed końcem gotowania krewetki, przyprawić, posypać szczypiorkiem i podawać.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi