Fenkuł z cytryną i parmezanem
Fenkuł z cytryną i parmezanem4.80 out of 5 based on 114 voters.
Składniki:
- 2 fenkuły
- ½ cytryny
- 1 kawałek sera Asiago
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- szczypta soli
Sposób wykonania:
Podziel bulwy tak aby jeden kawałek to jeden kęs.
Ułożyć je na środku talerza tworząc piramidkę.
Całość skropić sokiem z cytryny oraz oliwą i posypać startym serem oraz solą.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: wtorek, 19, styczeń 2010 08:01
- Marcin Szymański
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak