Fasolowa na ostro
Fasolowa na ostro 0 out of 5 based on 0 voters.
Masz dziś ochotę na pyszna zupę fasolową? Wypróbuj nasz przepis na smakowitą zupę. Do jej wykonania potrzebujesz: białej fasoli, pomidorów, kurkumy, cebuli i czosnku.
Składniki:
- 3/4 szklanki białej fasoli
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- 250 dag pomidorów w puszcze krojonych
- płaska łyżeczka kurkumy
- 2 - 3 łyżeczki soku z cytryny
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
.jpg)
Sposób wykonania:
-
Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc.Następnego dnia ugotować tej samej wodzie w której się gotowała.W miedzy czasie obraną cebule posiekać.Czosnek przecisnąć przez praskę i razem z cebula wrzucić do rondelka z rozgrzanym olejem.Lekko przesmażyć po czym dodać pomidory w puszcze, kminek i kurkumę.Dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 10 minut.Po tym czasie przełożyć zawartość rondelka do garnka z ugotowaną fasolą.Gotować kolejne 15 minut.Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: poniedziałek, 06, październik 2014 08:35
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa