Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z wołowiną

Składniki:

    • 1 kg wołowiny bez kości
    • 1 kg fasoli szparagowej
    • 30 dkg pomidorów
    • 1 cebula
    • natka pietruszki, bazylia, nać kolendry
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, pokroić w kostkę zalać minimalną ilością wody (tak aby mięso było przykryte, gotować na wolnym ogniu aż mięso zmięknie, a bulion zredukuje się do minimum. Dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, zieleninę i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę, dusić 10 minut bez przykrycia aby fasola zachowała kolor. Gdy fasola zmięknie, dodać obrane ze skóry, pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *