Egzotyczny sos na białym winie
Egzotyczny sos na białym winie 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 1 pomarańcza
- 1 cytryna
- 1 szkl. białego deserowego wina
- 1 łyżka koniaku
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka konfitury malinowej
Sposób wykonania:
-
Owoce sparzyć wrzątkiem.
Następnie zetrzeć z nich skórkę, którą dodać do miodu.
Wlać jeszcze wino i całość dokładnie utrzeć.
Wówczas postawić na małym ogniu i gotować około 10 minut.
Po tym czasie dodać konfiturę malinową oraz sok z cytryny i pomarańczy.
Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez 5 minut.
Na sam koniec dodać koniak i wymieszać.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 10, wrzesień 2013 08:39
- Dagmara Wójcik
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny