Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ananasowy dip

 

Składniki:

  •  3 plastry ananasa z puszki
  •  150 g tofu
  •  ½ szkl. soku ananasowego
  •  ½ szkl. śmietanki
  •  1 łyżka soku z cytryny
  •  ćwierć łyżeczki startej skórki z cytryny
  •  szczypta soli
  •  szczypta pieprzu
  •  szczypta białego pieprzu

Sposób wykonania:

  1. Ananasa odsączyć z puszki i pokroić go na mniejsze kawałki.
    Następnie wlać do niego sok ananasowy oraz śmietankę oraz pokrojone tofu.
    Dodać sok i skórkę z cytryny.
    Całość dokładnie zmiksować na gładki dip.
    Na koniec doprawić do smaku solą, czarnym i białym pieprzem.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *