Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Egzotyczny sos na białym winie

 

Składniki:

  • 1 pomarańcza
  • 1 cytryna
  • 1 szkl. białego deserowego wina
  • 1 łyżka koniaku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka konfitury malinowej

Sposób wykonania:

  1. Owoce sparzyć wrzątkiem.
    Następnie zetrzeć z nich skórkę, którą dodać do miodu.
    Wlać jeszcze wino i całość dokładnie utrzeć.
    Wówczas postawić na małym ogniu i gotować około 10 minut.
    Po tym czasie dodać konfiturę malinową oraz sok z cytryny i pomarańczy.
    Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez 5 minut.
    Na sam koniec dodać koniak i wymieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *