Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dynia duszona z kurkami w musztardowym sosie

Składniki:


  • 15 dkg grzybów kurek
  • 2 marchwie
  • 25 dkg dyni
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka soku pomarańczowego
  • ½ szklanki sosu musztardowego
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Oczyszczoną dynię i marchew pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać marchew i dynię, obsmażyć. Podlać wodą i dusić aż zmiękną. Dodać umyte i osuszone kurki, dusić dwie minuty, dodać sos musztardowy i sok pomarańczowy, doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku i podawać z białym pieczywem, czosnkowymi grzankami itp.

3 comments for “Dynia duszona z kurkami w musztardowym sosie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *