Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszone żeberka pachnące kminkiem i ziołami Iwony

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki kminku
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • ½ szklanki mąki
  • sól, pieprz  do smaku
  • olej

    Sposób przyrządzenia:

    Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, oprószyć solą i mąką. Na rozgrzanym oleju podsmażyć na złocisty kolor z każdej strony, przełożyć do garnka i posypać kminkiem i ziołami prowansalskimi, podlać wodą i dusić około 30-40 minut. Obrać cebulę pokroić w grubsze plastry, zrumienić na oleju pozostałym po smażeniu żeberek, jeszcze dusić 25-30 minut. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *