Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszone eskalopki z indyka

Składniki:

  • 1 kg mięsa indyczego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które natrzeć pieprzem oraz ziołami.
Następnie na rozgrzanym tłuszczu  wrzucić pokrojony czosnek.
Lekko obsmażyć i dodać mięso.
Obsmażyć ze wszystkich stron na złoto po czym podlać go bulionem.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około godziny.
W czasie duszenia w razie konieczności podlewać wodą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *