Dresing musztardowy
Dresing musztardowy 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1/3 szklanki białego octu winnego
- 1 i 1/2 łyżeczki musztardy Dijon
- 1 zmiażdżony ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki cukru
- 2/3 szklanki oliwy do sałatek
- sól
- pieprz
-
Musztardę wymieszać z oliwą po czym dodać jeszcze ocet winny, ząbek czosnku i cukier.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Dressing
- Opublikowano: wtorek, 19, lipiec 2011 09:56
- Tomek Suski
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny