Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz z pieczarkami w warzywach Iwony

Składniki:

  • 4 kostki filetów z dorsza
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 duża cebula
  • 8 pieczarek
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Jarzyny umyć, obrać, poszatkować na grubej tarce, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. W rękawie do pieczenia ułożyć  warstwami, na przemian, jarzyny wymieszane z pieczarkami i cebulą, rybę i tak do skończenia składników. Posypać solą i pieprzem i włożyć  do piekarnika w temperaturze 200 stopni C na około 30 minut, piec do miękkości jarzyn. Podawać po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *