Dorsz z pieczarkami w warzywach Iwony
Dorsz z pieczarkami w warzywach Iwony4.72 out of 5 based on 25 voters.
Składniki:
- 4 kostki filetów z dorsza
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1 duża cebula
- 8 pieczarek
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Jarzyny umyć, obrać, poszatkować na grubej tarce, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. W rękawie do pieczenia ułożyć warstwami, na przemian, jarzyny wymieszane z pieczarkami i cebulą, rybę i tak do skończenia składników. Posypać solą i pieprzem i włożyć do piekarnika w temperaturze 200 stopni C na około 30 minut, piec do miękkości jarzyn. Podawać po przyrządzeniu.
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: poniedziałek, 05, wrzesień 2011 12:59
- Iwona podgórna
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla