Dorsz w mandarynce
Dorsz w mandarynce4.65 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:
- 1 kg dorsza
Marynata:
- 2 mandarynki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Z mandarynek wycisnąć sok po czym dodać do niego posiekany czosnek oraz oliwę z oliwek.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałą marynatą zalać rybę i odstawić na 1 godzinę.
Po tym czasie smażyć rybę na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: czwartek, 12, styczeń 2012 12:06
- Patrycja Pasich
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla