Dip twarogowy z kminkiem
Dip twarogowy z kminkiem 4.67 out of 5 based on 136 voters.
Składniki:
- 1 łyżka nasion kminku
- 150 g tłustego twarogu
- 3 łyżki posiekanego żółtego sera
- ½ szkl. śmietanki
- ½ łyżeczki mielonej papryki
- sól
- pieprz
-
Kminek sparzyć wrzątkiem po czym dodać go do rozgniecionego twarogu.
Dodać jeszcze żółty ser oraz śmietankę.
Całość dokładnie zmiksować na gładką pastę.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: poniedziałek, 28, marzec 2011 09:26
- Krystyna Strzelczak
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny