Dip koperkowy
Dip koperkowy4.58 out of 5 based on 498 voters.
Składniki:
- 1szkl. jogurtu
- ½ szkl. śmietanki kremówki
- 100 g serka homogenizowanego
- ćwierć łyżeczki białego pieprzu
- ćwierć łyżeczki startej gałki muszkatołowej
- ćwierć ostrej skórki z cytryny
- 2 łyżeczki siemienia lnianego
-
pęczek koperku
Sposób wykonania:
Ziarna siemienia uprażyć na rozgrzanej patelni po czym zmiksować je razem z jogurtem, serkiem, skórką oraz śmietanką
Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką oraz sokiem z cytryny i jeszcze przez chwile miksować.
Na koniec dodać posiekany koperek, wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: czwartek, 18, czerwiec 2009 08:46
- Marcelina
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny