Dip grzybowy Karoliny
Dip grzybowy Karoliny 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 kapelusz pieczarki
- 300 g małych pieczarek
- ½ paczki zupy cebulowej w proszku
- ½ l kwaśnej śmietany
- 8 szkl pokrojonych warzyw: marchewki, selera, papryki, cukinii, kabaczka
Sposób wykonania;
Kapelusz pieczarki wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć go około 5 minut po czym go odcedzić, a gdy ostygnie posiekać.
Mniejsze pieczarki również posiekać.
Następnie śmietanę wymieszać z zupą w proszku po czym dodać posiekane grzyby.
Całość dokładnie wymieszać i podawać z warzywami.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: czwartek, 27, grudzień 2012 12:33
- Karolina Dominiak
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny