Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip grzybowy Karoliny

Składniki:

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 kapelusz pieczarki
  • 300 g małych pieczarek
  • ½ paczki zupy cebulowej w proszku
  • ½ l kwaśnej śmietany
  • 8 szkl pokrojonych warzyw: marchewki, selera, papryki, cukinii, kabaczka

Sposób wykonania;
Kapelusz pieczarki wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć go około 5 minut po czym go odcedzić, a gdy ostygnie posiekać.
Mniejsze pieczarki również posiekać.
Następnie śmietanę wymieszać z zupą w proszku po czym dodać posiekane grzyby.
Całość dokładnie wymieszać i podawać z warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *