Deser z leśnych jeżyn z sokiem malinowym
Deser z leśnych jeżyn z sokiem malinowym 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 2 szkl. leśnych jeżyn
- 1 szkl. soku malinowego
- ½ szkl. cukru
- 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- ½ szkl. czerwonego deserowego wina
- cukier puder
-
Jeżyny przetrzeć przez sito po czym kilkakrotnie przelać je wrzątkiem, wówczas dodać do nich sok malinowy i doprowadzić do wrzenia.
Wówczas nie przerywając mieszania dodawać mąkę wymieszaną z ½ szkl. wody.
Trzymać na małym ogniu około 3 minut i zestawić z ognia.
Cały czas mieszając dodawać wino i przelać do pucharków.
Odstawić do ostygnięcia i posypać cukrem pudrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Desery
- Opublikowano: czwartek, 24, luty 2011 12:16
- Jolanta Józefczyk