Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyń migdałowy

Składniki:

  • 2 łyżki migdałów
  • op. budyniu migdałowego
  • 2 ½ szkl. mleka
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru
  • owoce sezonowe
     

Sposób wykonania:

  1. 2 szkl. mleka, cukier, cukier waniliowy i masło doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu około3  minut.
    Po tym czasie cały czas mieszając wlewać budyń rozprowadzony w ½ skzl. mleka.
    Dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze chwilę na ogniu do zgęstnienia, wówczas przelać do pucharków i odstawić do ostygnięcia.
    Przed podaniem posypać kawałkami owoców.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *