Orzechowo-czosnkowy dip
Orzechowo-czosnkowy dip4.66 out of 5 based on 107 voters.
Składniki:
- 6 kromek białego chleba
- 6-7 ząbków czosnku
- ½ szklanki oliwy
- ocet
- sól
-
1 paczuszka orzechów włoskich ok.10 dkg
Sposób przyrządzenia:
Chleb obieramy ze skórki i moczymy w wodzie, odciskamy i przepuszczamy przez maszynkę. Orzechy drobno siekamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i sól do smaku. Wszystko dokładnie miksujemy na końcu doprawiamy octem po kropli często próbując. jeśli sos jest zbyt gęsty dodajemy troszkę wody. Przekładamy do miseczki podajemy z panierowaną rybą.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: czwartek, 09, grudzień 2010 12:48
- Karolina Gniazdowska
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny