Czerwone cebule pieczone w folii na grillu
Czerwone cebule pieczone w folii na grillu4.64 out of 5 based on 77 voters.
Składniki:
- 4 czerwone cebule
- 4 łyżki masła
- 4 łyżeczki rosołu w proszku
- sól, pieprz
- 4 łyżeczki białego wytrawnego wina
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać nie odcinając podstawy z której wyrastają korzenie. Ostrym nożem naciąć cebulę wzdłuż na krzyż nie dokrawając do końca aby cebula się nie rozdzieliła na ćwiartki. Każdą cebulę umieścić na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej, przyprawić solą i pieprzem, obsypać rosołem instant, dodać masło i po uformowaniu pakietu przed jego zamknięciem dodać wino. Pakiet szczelnie zamknąć zawijając dokładnie folię. Piec 30 – 40 minut na średnio gorącym grillu. Przed końcem pieczenia ostrożnie aby się nie oparzyć rozwinąć folię celem odparowania nadmiaru wytworzonego sosu. Podawać na gorąco.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: poniedziałek, 26, marzec 2012 12:07
- Julia Górka
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla