Czerwona fasola słodko kwaśna
Czerwona fasola słodko kwaśna4.65 out of 5 based on 253 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Fasolę wypłukać, zalać zimną wodą, moczyć przez kilkanaście godzin. Można też użyć fasoli konserwowej. Namoczoną fasolę ugotować w wodzie w której się moczyła, odcedzić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Cebulę obrać, pokroić, podobnie oczyścić i pokroić strąki papryki. W rondlu rozgrzać olej, dodać paprykę i cebulę, smażyć kilka minut, dodać pomidory pokrojone w kostkę, dusić powoli aż składniki zmiękną, dodać fasolę, miód, przyprawy, wymieszać, dusić jeszcze kilka minut. Przed podaniem udekorować zieleniną.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: środa, 17, listopad 2010 09:15
- Piotr Perliński
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak