Cukinia zapiekana z pomidorami
Cukinia zapiekana z pomidorami4.38 out of 5 based on 239 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Mleko podgrzać, dodać ser, sól i pieprz do smaku. Podgrzewać mieszając aż ser się rozpuści, schłodzić. Do rondla z mlekiem i dodatkami dodać zmiksowane jajka, wymieszać. W wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej układać kolejno blanszowaną cebulę, plastry cukinii, pomidory i rodzynki, zalać mieszaniną mleka z dodatkami. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.
- Szczegóły
- Kategoria: Cukinia
- Opublikowano: czwartek, 29, lipiec 2010 09:19
- Malwina Rączka
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak