Cukinia z grilla
Cukinia z grilla4.70 out of 5 based on 312 voters.
Składniki:
• 1 średnia cukinia
• ok. 100 ml oliwy
• ocet winny
• 1 łyżka posiekanej mięty
• 1 łyżka posiekanego tymianku
• sól
Sposób przyrządzenia:
Cukinię pokroić wzdłuż na plastry grubości ok. 0,5 cm.
Oliwę wymieszać z ziołami, doprawić solą. Tak przygotowaną oliwą posmarować każdy plaster cukinii (z dwóch stron).
Piec na grillu ok. 2 minut z każdej strony.
Podawać na gorąco, delikatnie skropione octem winnym.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa z grilla
- Opublikowano: wtorek, 12, kwiecień 2005 00:00
- trunksql
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Papryka z grilla z czosnkiem i bazylią
-
Papryka z grilla z czosnkiem
-
Cebula z grilla z pomidorkami koktajlowymi
-
Bakłażan, cukinia i pory z grilla z sosem pesto
-
Grillowana papryka z farszem z kiełbasy, jabłek i cukinii
-
Plastry cukinii w marynacie na grilla Iwony
-
Cebula z niespodzianką na grilla
-
Makrela z grilla z cukinią i pomidorem