Cukinia z czosnkiem
Cukinia z czosnkiem4.49 out of 5 based on 315 voters.
Składniki:
- 50 dag cukinii
- ¾ łyżki oleju
- 3-4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- łyżka octu winnego
- łyżka zielonego kopru
Sposób przygotowania:
Obrana cukinie pokroić w kostkę, która smażyć na rozgrzanym tłuszczu cały czas mieszając do momentu, aż stanie się szklista, wówczas zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Gdy cukinia ostygnie dodać do niej czosnek roztarty z solą, pieprz oraz posiekany koper.
Całość wymieszać i skropić octem winnym.
- Szczegóły
- Kategoria: Cukinia
- Opublikowano: środa, 25, sierpień 2010 09:08
- Kamil Kasiński
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak