Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinia marynowana

Składniki:

    • 1 kg małych cukinii
    • 2 cebule
    • ¼ szklanki soli
    • 2 szklanki octu winnego
    • 1 szklanka cukru
    • 2 łyżeczki ziaren gorczycy
    • 1 łyżeczka nasion selera
    • 1 łyżeczka ostryżu


    Sposób przyrządzenia:
    Cukinie umyć i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Cebulę obrać, pokroić w „piórka”. Ułożyć cebulę i cukinię w misce zalać zimną wodą z lodem, odstawić na 2 godziny. Pozostałe składniki wymieszać w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Cebulę i cukinię odcedzić, dodać do rondla, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty. Przekładać do sterylnych słoików, szczelnie zamknąć.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Krystyna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *