Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinia duszona z pieczarkami, pomidorami

Składniki:

  • 50 dkg młodej cukinii
  • 30 dkg pieczarek
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • ½ szklanki bulionu grzybowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Pomidory sparzyć, pokroić. W rondlu podgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną w pół plastry cebulę, smażyć mieszając, dodać cukinię chwilę smażyć, dodać pieczarki, i po kolejnych 5 minutach smażenia podlać całość bulionem grzybowym , dodać pomidory i przyprawy. Dusić aż składniki zmiękną. Mąkę rozprowadzić  w zimnej wodzie, dodać do rondla i gdy zawrze podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *