Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto jogurtowe z migdałami

 

Składniki:

  • 4 jaja
  • 250 g cukru
  • 150 g margaryny
  • 250 g jogurtu
  • 400g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 duże dojrzałe gruszki
  • płatki migdałowe

 

 

Sposób wykonania:
Margarynę roztopić i wystudzić. Mąkę przesiać z proszkiem. Jaja wymieszać z cukrem, dodać jogurt i margarynę, ubić mikserem do połączenia się składników.
Gruszki obrać, pokroić i udusić. Ciasto wylać do wyłożonej papierem blaszki (ok. 25x35cm), na ciasto wykładać po łyżeczce masy gruszkowej (punktowo, jak szachownica).
Piec w temp. 180 st. ok. 45minut.
Gotowe ciasto posypać płatkami migdałowymi.

„Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy” nadesłany przez mariwanna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *