Ciasto francuskie z owocami
Ciasto francuskie z owocami4.39 out of 5 based on 282 voters.
Składniki:
- 2 płaty ciasta francuskiego
- 2-3 nektarynki
- 2 łyżki stopionego masła
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
Sposób wykonania:
-
Ciasto francuskie rozmrozić, które ułożyć na blasze i posmarować 4 odrobiną wody.
Następnie wokół nacinać nożem centymetrowe nacięcia.
Na wierzchy ułożyć kawałeczki nektarynek, które posmarować masłem i posypać cukrem waniliowym.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 18-20 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: czwartek, 24, czerwiec 2010 08:32
- Ksymena Spychała
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy