Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto cukrowe

Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 25 dag cukru
  • 4 jajka
  • 3 żółtka
  • łyżka miodu
  • łyżka oleju
  • łyżeczka soku z cytryny
  • ¼ łyżeczka imbiru
  • ½ łyżeczka cynamonu
  • masło
  • cukier puder

    Sposób wykonania:

    Żółtka razem z jajkami i cukrem utrzeć na białą masę, wówczas dodać miód, sok z cytryny oraz olej.
    Całość dokładnie wymieszać po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z imbirem oraz cynamonem.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
    Przed pdoaneim posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *