Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik z arbuza i malin*

Składniki:

  • 1 kg arbuza
  • 50dag malin
  • pół szklanki skondensowanego mleka
  • pół szklanki gęstej śmietany 18 procentowej
  • 2 łyżki cukru
  • torebka cukru waniliowego

Sposób przyrządzenia:
maliny zmiksować z pokrojonym arbuzem, śmietaną, mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wymieszać z 2 szklankami przegotowanej, zimnej wody i schłodzić w lodówce. Potem zupę rozlać na talerze. Każdą porcję udekorować kawałkami arbuza. Podawać z groszkiem ptysiowym lub płatkami śniadaniowymi.
Przepisy nadesłane na konkurs „Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta”. Marzena Gad
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *