1,5 kg dojrzałych pomidorów

  4 średnie ogórki małosolne

  1 zielony ogórek

  3 ząbki czosnku

  4 łyżki oliwy

  3 kromki ciemnego chleba

  1 łyżeczka tabasco

  kilka liści bazylii

Sposób przyrządzenia:

Ogórki kroimy w kostkę. Sparzone pomidory obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i wkładamy do wazy. Dodajemy ogórki, wyciśnięty czosnek, oliwę i bazylię, zmiksowaną z oliwą lub drobno posiekaną.

Chleb zalewamy 1/2 szklanki bardzo zimnej wody i zostawiamy na 15 minut. Zdejmujemy z niego skórkę, a miąższ rozdrabniamy palcami na papkę i dokładamy do wazy z zupą. Dodajemy sól, pieprz i tabasco do smaku. Dolewamy 2 szklanki wody i wstawiamy do lodówki.

Przed podaniem wkładamy do każdego talerza z zupą 2 małe kostki lodu.

 

 

 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi