Chłodnik z owoców jagodowych z winem
Chłodnik z owoców jagodowych z winem4.43 out of 5 based on 261 voters.
Składniki:
- 1,2 kg jagód
- 1 ½ szkl. cukru
- ½ szkl. czerwonego wina
- 4 ½ szkl. wody
- 1 cytryna
Sposób wykonania:
-
Owoce przetrzeć przez sito po czym dodać do nich wodę, wino oraz startą skórkę z cytryny.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić o smaku cukrem.
Na koniec zagotować po czym schłodzić w lodówce.
- Szczegóły
- Kategoria: Chłodniki
- Opublikowano: poniedziałek, 16, sierpień 2010 09:35
- Ryszard Baliński
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa