Chłodnik z czarnych jagód
Chłodnik z czarnych jagód4.64 out of 5 based on 112 voters.
Składniki:
- 4-6 szkl. czarnych jagód
- 200 g cukru
- 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina
- 2 szkl. śmietany
Sposób wykonania;
Jagody przetrzeć przez sito po czym dodać wino oraz cukier.
Całość dokładnie zmiksować.
Następnie nie przerywając mieszania dodać śmietankę.
Gdy składniki się ze sobą połączą przelać do salaterki i chłodzić w lodówce.
- Szczegóły
- Kategoria: Chłodniki
- Opublikowano: piątek, 25, marzec 2011 10:30
- Aleksndra Bochyńska
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa