Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebulki z grilla

Składniki:

    • 20 cebulek dymka wraz z zielonymi piórami
    • ½ szklanki oliwy z oliwek
    • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
    • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
    • sól do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę opłukać, oczyścić, osuszyć. Zmiksować oliwę, czosnek, sól i pieprz. Tak przygotowaną mieszanką skropić cebulki i wymieszać aby były równo nią pokryte, odstawić do lodówki na noc. Przed grillowanie obsączyć cebulki z nadmiaru zalewy. Grillować przez 5 minut często obracając. Jeśli dymki są małe można je grillować zawijając po kilka sztuk zawinięte w folię aluminiową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *