Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebula marynowana z chili

Składniki:


  • 1 litr pokrojonej cebuli (czerwonej)
  • 1 szklanka octu winnego
  • ¼ szklanki cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki goździków
  • 1 papryczka chili


Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić zależnie od upodobań w pierścienie lub pół plastry o grubości około 5 mm. Papryczkę oczyścić, rozdrobnić. Wszystkie składniki wymieszać w rondlu, doprowadzić do wrzenia, gotować przez około 10 minut. Odstawić w chłodne miejsce na 3, 4 godziny. Przekładać do sterylnych słoików, szczelnie zamknąć.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Krystyna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *