Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cannelloni z miesem

Składniki:

  • 250 g. makaronu cannelloni/grube rurki/
  • 50dag. mielonego mięsa
  • 15 dag. pieczarek
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • puszka pomidorów
  • łyżka masła
  • ząbek czosnku
  • bazylia


Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedzić, osączyć i przelać zimną wodą. Cebulę posiekać i zeszklić na 2 łyżkach oliwy. Dodać posiekane pieczarki i przesmażyć. Zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć mięso. Wymieszać z cebulą z pieczarkami i przyprawić. Mięsnym farszem napełniać rurki. Ułożyć je w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Na maśle przesmażyć posiekany czosnek, dodać pomidory z puszki, poddusić, przyprawić solą i bazylią. Sosem polać cannelloni. Zapiekać 20 minut w temp. 200 stopni.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *