Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Canalloni w sosie z mielonym

Składniki:

  • 2 cebule
  • 200 g pieczarek
  • 5 łyżek bulionu
  • 300 g mielonego mięsa
  • 1 op. makaronu canneloni
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 1 l soku pomidorowego
  • mąka

    Sposób wykonania:

    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie cebule posiekać a pieczarki pokroić w plasterki i razem z mięsem przesmażyć, wówczas zalać całość bulionem i doprawić do smaku.
    Powstałym farszem nadziać makaron i nożyc w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Następnie sok doprowadzić do wrzenia i zagęścić go mąka, wówczas zalać makron i wstawić do perkalika pod przykryciem rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *