Składniki:
- 300 g mielonych orzechów włoskich
- 10 jajek
- 300 g cukru
- 70 g bułki tartej
- łyżka mąki pszennej
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 20 g proszku do pieczenia
- 150 g truskawek
- gotowy krem czekoladowy
- gorzka czekolada
- esencja herbaty
- rum
Sposób wykonania:
- Białka ubić z 2 łyżkami wody, wówczas dodać cukier, żółtka, orzechy, mąki oraz proszek do pieczenia.
Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
W między czasie przygotować krem według opisu na opakowaniu .
Po upieczeniu przełożyć ciasto kremem, wierzch i boki polać roztopioną czekolada i ułożyć połówki truskawek.