Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto orzechowe z truskawkami

Składniki:

  • 300 g mielonych orzechów włoskich
  • 10 jajek
  • 300 g cukru
  • 70 g bułki tartej
  • łyżka mąki pszennej
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 20 g proszku do pieczenia
  • 150 g truskawek
  • gotowy krem czekoladowy
  • gorzka czekolada
  • esencja herbaty
  • rum

Sposób wykonania:

  1. Białka ubić z 2 łyżkami wody, wówczas dodać cukier, żółtka, orzechy, mąki oraz proszek do pieczenia.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
    W między czasie przygotować krem według opisu na opakowaniu .
    Po upieczeniu przełożyć ciasto kremem, wierzch i boki polać roztopioną czekolada i ułożyć połówki truskawek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *