Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bułeczki z cebulą

 

Składniki:

  • 30 dag mąki
  • 6 dag drożdży
  • 4 łyżki oleju
  • sól

     

    Farsz:

  • 3 cebule
  • oliwa
  • masło
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwę po czym doprawić do smaku.
    Następnie do mąki dodać pokruszone drożdże, olej oraz sól i całość dokładnie wyrabiać w trakcie dolewać odrobinę wody aby składniki się połączyły.
    Z powstałego ciasta formować bułeczki, które nadziewać podsmażoną cebulą.
    Posypać je jeszcze słonecznikiem lub makiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec, aż się zarumienią.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *