Buraki glazurowane
Buraki glazurowane 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 500 g buraków
- 3 łyżeczki brązowego cukru
- 3 łyżki masła
- sok z 1 cytryny
- skórka starta z ½ połowy pomarańczy
Sposób wykonania:
Oczyszczone buraki zalać wodą i gotować około 1 godziny.
Po tym czasie je odcedzić, obrać a gdy osy gna pokroić w ćwiartki.
Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć cukier, gdy całkowicie się rozpuści dodać skórkę z cytryny i skórkę z połowy pomarańczy.
Całość wymieszać i dodać jeszcze buraki.
Trzymać na ogniu około 4 minut cały czas mieszając.
- Szczegóły
- Kategoria: Buraki
- Opublikowano: piątek, 10, czerwiec 2011 10:49
- Tomek Barański
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak