Bulion rybny
Bulion rybny4.65 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:
- 1 kg pozostałości po sprawianiu ryb (bez wnętrzności, oczu i płatów skrzelowych)
- 1 mała cebula
- 1 pietruszka
- 1,5 litra wody
Sposób przyrządzenia:
Części ryby przeznaczone na bulion bardzo dokładnie wypłukać, zalać zimną wodą, szybko doprowadzić do wrzenia. Wywar odszumować usuwając wytwarzającą się piane, obniżyć temperaturę i powoli gotować około 60 minut. Pod koniec gotowania dodać obrane warzywa. Przefiltrować, aby bulion był klarowny.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Małgorzatę Nizińską
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa rybna
- Opublikowano: czwartek, 12, maj 2011 19:13
- Małgorzata Nizińska
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa