Składniki:
- 30 dkg wytrybowanego mięsa wołowego
- 40 dkg szpikowych kości wołowych
- ½ marchewki
- ½ korzenia pietruszki
- ½ cebuli
- 1,5 litra wody
- pieprz, sól
Read more →
Składniki:
- 10 dkg obranej cebuli
- 10 dkg obranej marchewki
- 10 dkg zielonych selera
- 10 dkg białych części pora
- 1,5 litra wody
Read more →
Składniki:
- 1 kg kości
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 mały seler
- 1 cebula
- 1,5 litra wody
Read more →
Składniki:
- 1 kg pozostałości po sprawianiu ryb (bez wnętrzności, oczu i płatów skrzelowych)
- 1 mała cebula
- 1 pietruszka
- 1,5 litra wody
Read more →
Składniki:
- 50 dkg mieszanych kości
- 1 mała marchew
- 1 pietruszka
- ½ cebuli
- 1,5 litra wody
Read more →