Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bulion kanclerski

Składniki:

  • 1 litr wody
  • kostki Rosół z drobiu
  • 20 dkg filetów z kurczaka
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 1 łyżka likieru wiśniowego


Sposób przyrządzenia:

Umyty i osuszony filet z kurczaka lekko zamrozić co ułatwi nam pokrojenie go w cienkie plastry. Sok pomarańczowy wymieszać z likierem, polać nimi mięso, odstawić do lodówki na 3 godziny. Kostki rosołowe rozpuścić w wodzie, doprowadzić do wrzenia. Wrzącym rosołem zalać przygotowane mięso i natychmiast podawać. Przed podaniem dodać zieleniny.
Przepis nadesłano na konkurs „Wspomnienie lata” Asiula

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *