Brukselka z boczkiem czosnkiem pachnąca
Brukselka z boczkiem czosnkiem pachnąca4.67 out of 5 based on 117 voters.
Składniki:
- 75 dkg młodej brukselki
- 6 plastrów pokrojonego w kostkę boczku
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 6 pokrojonych w cienkie plastry ząbków czosnku
- ¾ szklanki bulionu mięsnego
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
W rondlu wytopić boczek, zarumienione skwarki wyłożyć na talerz. Na pozostałym w rondlu tłuszczu zeszklić cebulę, dodać pokrojone na połowę brukselki, smażyć 3 minut. Dodać czosnek i po 3 minutach smażenia całość podlać bulionem. Gotować 2 minuty, przyprawić solą i pieprzem, posypać skwarkami z boczku i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Brukselka
- Opublikowano: poniedziałek, 12, marzec 2012 11:49
- Krystyna Nogieć
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak