Brokuły smażone z szalotkami
Brokuły smażone z szalotkami4.44 out of 5 based on 333 voters.
Składniki:
- 3 szkl. kwiatów brokułów
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ½ szkl. szalotek pokrojonych w krążki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Brokuły wrzucić do solonego wrzątku i gotować około 7 minut.
Po tym czasie je odcedzić.
Następnie posiekane szalotki przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać do niej brokuły.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i smażyć jeszcze około 1 minuty.
- Szczegóły
- Kategoria: Brokuły
- Opublikowano: czwartek, 26, sierpień 2010 12:19
- Marta Dragan
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak