Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Botwina z sosem musztardowym

Składniki:

  • 1 botwina
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 100 g boczku
  • biały ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • 150 ml słodkiej śmietany
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób wykonania:

  1. Botwinę podzielić na mniejsze kawałki a obrane jajka w kostkę.
    Następnie posiekana cebulę i pokrojony boczek przesmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek po czym przełożyć do jajka i botwiny.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku oliwą, octem winnym oraz solą o pieprzem.
    Składniki podane na sos wymieszać ze sobą i polać nim sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *